Clinton1web_2831249b

Departamentul de Stat american a găsit în emailurile lui Hillary Clinton 305 mesaje care ar putea conţine informaţii clasificate şi care necesită o analiză mai detaliată din partea agenţiilor federale, a informat luni instituţia, citată de Associated Press.

Hillary Clinton a  folosit contul ei de e-mail privat pentru a ascunde de-a lungul timpului identitatea unei surse de informații libiene de top ale CIA, ridicând noi întrebări despre manipularea ei de informații clasificate, în conformitate cu fragmente din e-mailuri care nu trebuiau divulgate anterior, publicate joi de catre Rep. Trey Gowdy, președintele republican de Casa Select  al Comitetul pentru Benghazi.

 

La 18 martie 2011, Sidney Blumenthal – Clinton prieten vechi și consilier politic – a trimis catre secretarul de stat un e-mail de pe contul ei privat, care conținea informații se pare extrem de sensibile, primit de la Tyler Drumheller, un fost oficial de top al CIA cu care Blumenthal la timpul respectiv a avut o relație de afaceri.

“Tyler a vorbit cu un coleg în prezent la CIA, care a spus agenției ca a primit informatii prin e-mail [redactate ca urmare a surselor și metodelor],” in conformitate cu scrisoarea lui Gowdy.

Informațiile primite au fost “numele unei surse umane”, Gowdy i-a scris omologului său democrat, Rep. Ilie Cummings din Maryland, și, prin urmare “erau unele dintre cele mai protejate informatii în comunitatea noastră de informații.” “Înarmat cu aceste informații, secretarul Clinton a transmis e-mail unui coleg – cu pretenția ei că nu a trimis nici o informație clasificata de la adresa ei privata de e-mail”, a scris Gowdy într-o scrisoare catre Cummings.Clinton a spus în mod repetat că nu a trimis sau primit informații clasificate pe serverul ei de e-mail privat “, care sa fi fost marcat clasificat în momentul în care a fost trimis sau primit.” Dar FBI, la cererea inspectorilor generali pentru comunitatea de informații și departamentul de stat, investigheaza manipularea informațiilor clasificate de pe serverul privat.

 

Și în timp ce nu este nimic care să indice faptul că e-mailul de la Blumenthal (care nu a fost un angajat al guvernului) a fost marcată clasificat la momentul Clinton a primit, de caracterul sensibil al conținutului său ar fi fost un steag roșu și nu ar fi trebuit transmise de-a lungul, în conformitate cu un fost ofițer veteran CIA.

“Ea a dat numele unui tip care are o relație clandestină cu CIA pe serverul ei privat, neprotejat”, a declarat John Maguire, care a servit ani de zile ca unul dintre primii ofițeri din Orientul Mijlociu al CIA.

 

În plus, el a remarcat, ca e-mailul ar trebui să declanșeze un “raport crime” de către CIA pentru Departamentul de Justiție si sa solicite o investigație care a dezvăluit în cadrul agenției informațiile Drumheller.

 

“Dacă Tyler a spus ceva, este o dezvăluire neautorizată a informațiilor”, a declarat John Rizzo, un fost consilier general al CIA. “Și e cel mai sensibil tip de informații clasificate – identitatea unei surse umane. Ea ar fi spus Blumenthal, “șterge acest – și nu mă trimiteți din nou.” Și apoi ar fi trebuit să-l raporteze la securitatea Departamentului de Stat “.

 

Întrebat daca comenteaza, purtătorul de cuvânt al campaniei Clinton Brian Fallon prin e-mail: “Trey Gowdy continuă să elibereze informații selective și înșelătoare cu privire la e-mailuri trimise la Hillary Clinton, chiar în timp ce refuză să facă publice oricare dintre transcrierile din spatele ușilor închise interviuri ale martorilor care se referă de fapt la Benghazi. Această scrisoare este încă un exemplu de abordare partizan luat de-a lungul anchetei sale bine discreditat. “

 

Un oficial din campanie electorala a lui  Clinton, care a cerut să nu fie identificat prin nume, a spus că, așa cum este descris în scrisoarea propriea a lui Gowdy “, a informațiile în cauză nu a fost doar nemarcat, dar, de asemenea, a fost transmis de către nu mai puțin de două persoane care au fost în afara guvernului înainte de a ajunge in inboxul lui Hillary Clinton. “

Un purtator de cuvant al CIA a refuzat sa comenteze. Drumheller, un 25 de ani oficial CIA, care a condus o dată divizia europeană a agenției, a murit în luna august.