alimente-ecologice

Sondajele recente arată că majoritatea americanilor cred că alimentele ecologice nu isi merita pretul, în principal , pentru că mulți consumatori cred ca cele organice pur și simplu au atasata doar o etichetă ecologică de fatada, nerealista. Există diferențe intre produsele organice și produsele alimentare bine cunoscute. Exista, de asemenea, cateva motive importante si foarte reale de ce de cele mai multe ori alimentele organice costa mai mult.

Exista, de exemplu, problema timpului. Pana la urma timpul inseamna bani si cultivatorii organici petrec mult mai mult timp pe culturile lor decat cultivatorii conventionali. Fundatia de Cercetare a Agriculturii Organice: “ Pretul “organic” reflecta costul real de intretinere a alimentelor, inclusiv forta de munca depusa si managementul intensiv de produse chimice, de crestere, de recoltare, transportul si depozitarea alimentelor. “ Deoarece fermierii ecologici nu folosesc aceleași cantități de pesticide nocive asupra culturilor lor, ei trebuie să caute alte metode , de multe ori metode manuale pentru a tine sub control  daunatorii și anumite boli. Aceste metode tin deoparte daunatorii din oameni și mediu dar, costa mai mult. Se face de asemenea educatie continua pentru cultivatorii organici, pentru procesul de certificare, de documentatie, pentru inspectii si pentru planificarea programului cultivatorilor.

Certificarea organica este “consumatoare” de timp si, de asemenea, foarte scumpa pentru multi producatori. Unul dintre cele mai importante costuri pentru certificate includ costurile de reinnoire a certificatelor, gasirea de terenuri organice adecvate, a semintelor organice, a echipamentelor speciale de prelucrare si multe altele. De la cultivatori la procesori, cele mai multe operatii organice certificate au nevoie de un teren special si/sau facilitati inainte de a putea produce alimente. Costurile organice de teren sunt mult mai mari decat a terenurilor agricole conventionale, deoarece exista o lunga lista intre raport calitate teren organic vs teren conventional. In cazul in care o companie organica imparte spatiul de lucru cu o companie conventionala, trebuie petrecut mai mult timp pentru a se asigura ca nu sunt amestecate produsele si/sau a se asigura ca masinile de prelucrare sunt curatate in mod corespunzator inainte de a fi utilizate pentru organice.

Mulți fermieri organici și alți proprietari de afaceri organice petrec acum timp si bani pentru obținerea unor informatii suplimentare in acest domeniu. In plus, din moment ce peisajul cunoașterii organice se schimbă mereu, tinerea pasului la zi cu acesta este o cheltuiala importanta , dar de multe ori costisitoare . Dincolo de propria educație , proprietarii de afaceri organice sau societăți trebuie sa aiba timp pentru a se asigura ca angajații lor , de asemenea, urmeaza protocolul organic adecvat.

O majoritate de ferme ecologice sunt mai mici decat colegii lor cu fermele convenționale . Fermele mici nu primesc aceleași beneficii economice ca marile operatiuni. Costa un pic mai mult de a creste si procesa cantitati mici de alimente organice vs cantitati mari. Cu puține excepții , reteaua de marketing ia corect o suma semnificativă de bani și de timp. Cu toate acestea, operatiunile mici au grija singure de bugetul lor, asta da creativitate. Companiile mici, cu sau fără buget tot trebuie să plătească pentru educația consumatorului , anunțuri imprimate, site-uri web de afaceri și multe altele. Exista o listă lungă de ingrediente nocive cunoscute nepermise in produsele alimentare ecologice. Acest lucru înseamna ca producatorii organici trebuie să gaseasca ingrediente mai puțin dăunătoare , dar de multe ori si mai puțin disponibile și mai scumpe. Desigur, costa mai putin de a utiliza produse alimentare sintetice , astfel incat companiile de produse alimentare conventionale iau o “pauza” financiara iar companiile organice nu. Economia in termenii consumatorilor inseamna cu cat cumperi mai mult, companiile vor produce mai mult si cu cat produc mai mult, preturile scad. Cererea si oferta este o problemă uriasa . Deși produsele organice câștigă popularitate în fiecare an , vânzările de alimentare ecologice nu sunt nici pe departe ca vânzările de produse alimentare convenționale. Daca mai mulți consumatori ar cumpara organice , ar creea o cerere mai mare , astfel operațiunile organice ar putea sa reduca costurile. Cand consumatorii aleg mancarea toxica si ieftina, companiile la randul lor asta aleg sa produca. Exista o multime de dovezi care ne arata ca platim totusi mult pentru alimentele conventionale.  Cand mai mulți consumatori vor cere alimente ecologice , companiile le vor livra si oferii la prețuri mai mici decat asa cum sunt acum.