inchisoarea

Dupa ani de a obține “duritate privind criminalitatea,” parlamentarii Republicani și Democrati vor să reducă la minim obligatiile pentru infractorii non-violenti. De ce acum?

Un nou plan introdus joi de un grup bipartizan de senatori americani ar opri sau ar reduce pedeapsa cu închisoarea pentru infractorii non-violenti care au dus la încarcerarea a milioane de americani, cu un preț mare.

Dacă a trecut, legea ar putea fi aplicata retroactiv, deschizând calea pentru 6500 de prizonieri de a contesta pedeapsa, conform New York Times.

“Aducem reformă reală a închisorile noastre, care dau deținuțiilor cu risc scăzut o șansă de a reveni în societate mai devreme, cu perspective mai bune,”  senatorul Charles Grassley din Iowa a spus în timp ce dezvaluia proiectul de lege. “Cele mai multe dintre toate, acest lucru este un proiect de lege de care putem fi mândri.”

Dintr-o dată, se pare, parlamentarii de pe ambele maluri vor sa reduca populatia curenta din inchisoare, care este mare din 1980. După decenii în care democrații și republicanii au luptat pentru  prerogativele lor dur pe-criminalității, conversația s-a mutat la costurile sociale și financiare grele de încarcerare în masă.

Deși americanii alcătuiesc cinci la sută din populația lumii, SUA este acasa, la 25 la suta de prizonieri sale, rapoarte Atlantic.

În luna iulie, președintele Obama a făcut istorie, devenind primul președinte care face o vizita intr-o închisoare din SUA pentru a asista la condițiile sale.

“Nu este ceva profund greșit atunci când afro-americani sunt mult mai suspecti de a fi opriti de poliție și acuzați de crime și dat pedepse cu închisoarea mai lungi decat omologi lor de culoare alba,”, a declarat Hillary Rodham Clinton într-un discurs recent. ”  Trebuie să începem urgent pentru a reconstrui legături de încredere și respect între american între poliție și cetățeni.”

Cu toate acestea, doamna Clinton nu a prezentat încă planul ei pentru refacerea acestor legături de încredere. De asemenea, ea a intrat recent atunci când a fost dezvăluit faptul că mai multe persoane care contribuie la campania ei sunt afiliate cu sistemul privat penitenciar, potrivit The Intercept.

Pe urmele de campanie, senatorul Bernie Sanders din Vermont a introdus un proiect de lege cuprinzător intitulat “Justiție nu este  Act de vanzare”, care ar interzice în totalitate sistemul privat penitenciar. Cu toate acestea, campania sa prezidențială a fost în mod repetat criticată aspru de către membrii grupului de bază activist Negru Lives Matter pentru incapacitatea de a fi mai responsabili pe pozițiile sale.

Pe partea republicană, senatorul Ted Cruz din Texas a criticat structura care permite minime obligatorii privind condamnare, zicând: “Exemple de minime obligatorii dure pentru crime de droguri non-violente au contribuit la suprapopularea închisoare și sunt atât de nedrepte și ineficiente.” Senatorul Rand Paul (R) din Kentucky, de asemenea, critică minime obligatorii, comentând, “războiul împotriva drogurilor este în principal responsabil pentru decalajul produs intre încrederea dintre minorități și poliție.”

 

După zeci de ani de condamnare consolidate de legislația dura-la-crima, reforma închisoare poate aparea la mijlocul lui 2016 ca propunere a unor candidati.