ngesa_marvin-840x560

Ngesa Marvin a știut de la o vârstă fragedă că dorește să lucreze în domeniul științei și ingineriei. Crescând într-un mic sat din Muhoroni, Kenya, a descoperit prima sa lecție  atunci când el însuși a fost electrocutat în timp ce încerca a trage fire electrice de la o cutie de metru pentru a face o masina. Câțiva ani mai târziu, el a dat peste o carte la casa unchiului său, care a subliniat cum să scrie coduri HTML. După unele experimente și rezultatele interesante, el a fost atras de domeniu și a vrut să dezvolte soluții care să abordeze problemele unice din Africa, sa schimba viața și de a face lumea un loc mai bun.

Ultimul său proiect, UNICOMM, este un algoritm de mișcare care interpretează gesturile de utilaje pentru a citi limbajul semnelor și a transmite mesaje text și audio, care permite cu deficiențe de audiere pentru a comunica mai eficient.

“Codificare poate rezolva mai multe probleme în Africa, de la șomaj și Controlul Bolilor, la corupție și de automatizare agricole. Limitele sunt nelimitate; cu educația drept și motivația, inovatii care rezolva problemele de astăzi va incolti la fiecare colț al continentului “, spune el.

Ngesa este un student Telecomunicatii si Ingineria Informatiei și în timp ce el este în mare parte auto- învățat în codificare, el admite că nu a fost buna de navigatie. El a întâmpinat multe probleme în timp ce învață  cum să faca coduri în HTML, PHP si MySQL, desi a trecut prin frustrarea, a tot încercat și a învățat din greșelile sale până când a avut dreptate. “Când funcționează codul, devine distractiv, și atunci când te bucure, înțelegi.”

Nimic nu e imposibil

Ngesa este un puternic credincios că, dacă vrei ceva destul de mult, vei face tot ce poți să-l obti acel lucru. In timp ce el recunoaște provocările dezvoltatorii cu care se confruntă în Africa, cum ar fi conexiunile lente la Internet și accesul limitat la hardware, el a văzut valoarea din aderarea comunităților locale și de lucru cu alți dezvoltatori de pe proiectele sale. Fiind înconjurat de oameni pasionati si curioși l-au încurajat să isi dezvolte abilitățile și să învețe de la alții ori de câte ori a putut. “Avandu-i pe ei sa imi explice apare diferenta mult mai mare fata de lectură.”

El încurajează dezvoltatorii să se uite dincolo de mediul lor inconjurator, să se alăture comunităților online, și să dedice mai mult timp pentru a practica. Sfatul său este să fie rabdatori, sa faca greseli, sa mai încerce și să păstreze vie dorinta de învățare. Una dintre cele mai mari greseli facute de dezvoltatorii este de a se forta prea tare și renunțarea prea repede, spune el. “Nesiguranta ii impiedica pe majoritatea oamenilor de la avansarea în cariera lor. Avem nevoie a porni de la proiecte umile și de a construi pe ele zi de zi. Cel mai important, este sa găsim ceea ce ne place cel mai mult și să se ambitionam să-l terminam – nu este nimic mai satisfacator in viata decat urmărirea viselor tale și atingerea obiectivelor tale prin munca grea “.

Cele mai bune instrumente pentru locuri de muncă

Ngesa iubește arhitectura Intel și încurajează noi dezvoltatori pentru a începe de codificare cu Intel XDK, care le permite să proiecteze și să implementeze aplicații din sisteme de operare multiple și, de asemenea, vă permite prin scara aplicațiile lor de a ajunge la mai mulți utilizatori. El descrie placa Intel Galileo ca “una dintre cele mai bune placi de dezvoltator pentru toți pasionații de electronice”, deoarece le permite să facă lucruri interesante prin îmbunătățirea software-ul lor și a competențelor electronice.

Ngesa este incantat de revolutia produselor de pe internet și vrea să joace un rol în punerea bazelor pentru automatizare și conectivitate, precum și pentru a promova electronice open source. “Aceasta este vârsta factorilor de decizie. Avem nevoie de a explora pe deplin potentialul nostru și pentru a găsi soluții practice la problemele Africii. Noi înțelegem provocările noastre cel mai buni și, prin urmare pot construi soluții care merg la rădăcina problemelor și a impactului la număr mare de oameni. Eu cred că soluții la provocările de zi cu zi ar trebui să fie adaptate pentru africani, de africani. “