sex_cuplu_relatie

Un lucru intr-adevar infricosator despre educatia sexuala este faptul ca s-ar putea sa nu primesti informatii sexuale bune si sanatoase- chiar daca inveti despre sex la scoala sau acasa. Iar foarte multe persoane vor avea pareri si idei diferite legate de acest subiect. Deoarece nu exista niciun plan obligatoriu federal de educatie sexuala si pentru ca o educatie sexuala inca se invata acasa, trebuie sa te asiguri ca o sa ai parte de sex protejat. Adevarul este ca oricat de multa sau putina educatie sexuala vei avea parte, probabil acest lucru nu va va opri pe nici unul dintre voi sa va simtiti bine. Senzatia de bine in a face sex inseamna a putea vorbi cu partenerul tau despre lucrurile care iti plac si lucrurile care nu iti plac- si chiar si despre lucrurile care nu stiti daca va plac sau nu.

Nu este intotdeauna usor de a avea o conversatie despre sexualitate si relatii, poate fi chiar si un pic ciudat, dar sexul poate fi mai bun si sanatos, atunci cand poti fi deschis si sincer despre ceea ce vrei, ce ai nevoie, ce iubesti si ce urasti. Este important sa fim sinceri cu privire la ceea ce suntem dispusi sa incercam pentru propria placere. Fie ca e prima data sau a cincisprezecea, conversatiile pe care le avem in jurul activitatii sexuale vor fi diferite de fiecare data, sau cel putin cu fiecare partener nou.

Vorbind despre sex, a avea o conversatie non-defensiva va ofera oportunitatea de a avea o noapte asa cum va doriti. Daca nici unul dintre voi nu sunteti asa de vorbareti, puteti transforma atmosfera si ceea ce vorbiti intr-un “joc”. Avand o conversatie sanatoasa inseamna si faptul ca va simtiti strans legat de partener. Nu mai esti atent sa trimiti mesaje prietenilor sau sa urmaresti diverse videoclipuri pe YouTube. Sunteti doar voi doi. Pentru ca sexul poate fi un subiect greu, e usor sa doriti sa gasiti un mod de a ocoli putin situatia.

Intreband pe cineva cu cati barbati sau femei au fost intr-o relatie intima, poate fi intimidant si poate provoca anxietate. Cu toate acestea, in cazul in care doriti sa-i intrebati despre istoria lor sexual, s-ar putea sa afli mai multe decat aveti nevoie sa stiti.

Oamenii trebuie sa invete cum sa spuna nu si cum sa stea sa auda un nu politicos. Practicand voi insiva in oglinda sau doar pronuntand cuvantul tare, nu numai ca vei fi mai increzator cand va fi nevoie sa-l folosesti.

Comparativ cu barbatii, femeile, in general, pun mai mult accent pe giugiuleala si considera ca este mai importanta intr-o relatie. Dar nu ar trebui sa fie surprinzator ca ele pun mai mult accent pe acest lucru, fiind mai sentimentale cateodata. Cercetari recente arata faptul ca gigiuleala este un element cheie in relatia si satisfactia sexuala, mai ales si pentru parintii tineri- in special dupa sex.

In orice cuplu pasiunea se stinge partial atunci cand deveniti prea familiari si predictibili unul pentru celalalt. Nu este vorba doar de recunoasterea trupului celuilalt, ci si de faptul ca adoptati aceeasi rutina sexuala plictisitoare, predictibila, cum ar fi sa faceti mereu sex in aceeasi pozitie, pe intuneric, in serile de sambata. Prin introducerea noutatilor si a explorarii sexuale, cum ar fi varierea locului si a momentului activitatii voastre sexuale, incercarea unor tehnici noi de sarut, descoperirea unor zone erogene noi pe trupul partenerului si inventarea unor pozitii sexuale noi, va puteti actualiza frecvent scenariul sexual si puteti astfel reaprinde flacarile pasiunii. Exista multe zone erogene necunoscute pentru foarte multi dintre noi, iar pentru a-ti agita viata sexuala, trebuie sa le descoperi pe fiecare dintre ele. De exemplu, da, urechile sunt una dintre zonele placerii de care lumea uita cel mai adesea, dar multi oameni sunt extrem de sensibili in zona din spatele urechilor si pe lobii acestora. Natura provocatoare a acestor atingeri va fi scanteia care va aprinde focul pasiunii.