samsung

Dupa procese ce au durat ani de zile, Apple a reusit sa isi atinga scopul mult visat: o decizie finala din parte Curtii Federale, care a decis ca Samsung sa fie obligat sa nu mai copieze Iphone. Mai mult decat atat, compania Samsung are interzis in a mai folosi anumite facilitati pe care le ofera cei de la Apple.

Printre altele, Samsung nu mai poate folosi modul de deblocare prin glisare, pe care l-au implementat cei de la Apple sau facilitati precum autocorectare automata.

Cu toate acestea, decizia Curtii Federale vine la ceva vreme dupa ce Samsung a schimbat modul de deblocare al telefoanelor, acestea putand fi deblocate printr-o simpla trecere a degetului oriunde pe ecran.

De asemenea, designul tastaturii telefoanelor Samsung Galaxy si functiile acesteia s-au modificat de mai multe ori dupa ce aceasta lege a fost data.

Compania Samsung a anuntat ca inca vor avea loc modificari si imbunatatiri conform noii legi date, pe urmatoarele modele Galaxy.

In alta ordine de idei, Curtea Federala a anuntat compania Apple, ca vor aborda o legislatie nu foarte rigida, deoarece nu vor sa eliminele telefoanele Samsung din rafturile magazinelor, ci doar va constrange aceasta companie in a gasi alte solutii pentru facilitatile imprumutate de la Apple.

În decizia inițială a Judecătoriei, Samsung a fost obligat la plata a 120 de milioane de $ catre Apple, pentru încălcarea brevetelor sale – mai puțin de o zecime din ceea ce Apple a cerut inițial.

Este doar unul dintre mai multe cazuri de brevete în curs de lupta în instanțele de judecată între cei doi giganți smartphone. Într-un caz separat, Apple a primit 980 milioane $ daune după ce un tribunal a decis că Samsung copiat iPhone. Dar o curte de apel a decis ca Apple nu a putut breveta proiectul de bază al iPhone, punând o parte din premiu în pericol.

Lupta juridica actuala între Samsung și Apple se întâmplă din 2011, atunci când Apple a afirmat că mai multe telefoane Samsung au încălcat brevetele privind designul și utilitatile modelelor iPhone. În 2012, un tribunal a constatat că Samsung a încălcat într-adevăr, brevetele Apple pentru “bounce-back” scrolling, gesturi multitouch, și opțiunea de zoom prin apasare de pe iOS. Apple a avut solicitat 2,5 miliarde $ daune, dar in final daunele au ajuns sa valoreze puțin peste 1 miliard de $.

De atunci, Samsung si Apple au tot fost in încercarea de a înclina hotărârile și daunele în favoarea lor. Apple a încercat și nu a reușit să obțina o interdicție de vânzare pe telefoanele și tabletele contrafăcute (toatecare au fost acum depășite din punct de vedere tehnologic de mai mulți ani), și a solicitat o suplimentare de 707 milioane $ de la Samsung. Nu s-a aprobat niciuna dintre acestea. De fapt, daunele inițiale au fost recalculate și ușor reduse. Acum, că decizia anterioară a fost atcata, instanțele inferioare vor trebui să calculeze o noua valoare a daunelor. Samsung, cu toate acestea, a avut, de asemenea, partea sa de dezamăgire. A pierdut o bătălie pe al doilea brevet de inventie de la Apple în 2014, fiind obligat sa plateasca sume in jurul valorii de 120 milioane de $. Și aceasta ultima hotărâre reafirmă că a încălcat brevetele Apple, așa că încă va fi de plată în acest caz – doar ca nu sunt de așteptat sume la fel de mari ca la început.