toxice

 

În ultimii 100 de ani aproximativ, omenirea a făcut progrese tehnologice uimitoare într-un ritm coplesitor. Aceste progrese în domeniul științei și tehnologiei poate sa ne faca viața mai ușoară și mai interesanta, dar traseul de deșeuri ne-au părăsit (și încă mai continuă să plece) în urmă este pur și simplu oribil. Poluanții de toate felurile – chimice, nucleare, de gunoi de bază, deșeuri electronice – au ruinat serios mediul nostru. Multe locații au fost afectate atât de drastic că trăirea în ele este o imposibilitate aproape. Cernobîl, Ucraina este un exemplu foarte bun, orașul a cunoscut cel mai grav accident al centralelor nucleare din istoria omenirii, iar de atunci a fost un oraș-fantomă de nelocuit.

 

Deși această listă nu figurează nici unei locatii din Statele Unite, acestea există. Există o serie de site-uri care au fost declarate extrem de toxice, cum ar fi Love Canal, New York, Tar Creek, Oklahoma, și Gowanus Canal, New York. Un caz recent de alarmă este o practică numită fractura hidraulica, care este un exemplu perfect reprezentat de metode moderne legate de poluarea apei și a aerului.

Împreună cu cele zece locuri menționate în film, aici sunt alte locuri toxice din lume care merită o (dez) mentiune.

 

Linfen, China: Los Angeles smog ar fi considerat un “zi buna”, în comparație cu poluarea aerului din Linfen și este considerat Motivul poluarea este creditată de producție industrială și poluarea de automobile “orașul cel mai poluat din lume.”. Aerul de aici este aparent atât de rău încât a lăsa hainele la aer uscat se poate transforma-le negru! Va prezentam doar cateva dintre cele mai poluate ele fiind mult mai multe.

 

  1. Linfen, China

Orasul  cu cel mai poluat aer din intrega lume, fiind considerat in anul 2007, intr-un raport facut de Blacksmith Institute, o organizatie americana specializata in proiecte legate de combaterea poluarii. Inconjurat de mine de carbune si termocentrale care folosesc ca sursa de energie tot carbunele, plus poluarea de automobilele,Linfen  – e asfixiat cronic de un fum negru care intuneca vazduhul. Se spune ca, daca usuci rufele afara, se transforma si nu mai sunt curate.

  1. Girul Nord Pacific

În principal format din deșeuri din plastic, datorita curentilor oceanici s-a format o insula plutitoare plina de deseuri si mizerii de peste două ori mai mare decât de Texas, in principal de pet-uri.

  1. Rondonia, Brazilia

Aceasta este regiunea cea mai despădurita din Amazon. Copaci de pe mari suprafete au fost taiati si arsi. Zona odată verde a fost înlocuită cu vite.

  1. River Yamuna

Deși încercări serioase au fost făcute de către guvern pentru a curăța, râul Yamuna din India continuă să fie pătată de deșeuri. Orașul New Dehli singur contribuie cu aproximativ 3296 de canalizare MLD pe zi, desi milioane de indieni folosesc aceasta apa pentru gatit,spalat si baut.

  1. La Oroya, Peru

Topitoria de plumb din acest oraș, condus de o companie din America de Nord Doe Run, este responsabil pentru cantitatile imense de plumb, care au poluat oraș. Toti copii care locuiesc in zonele din imprejurimi au fost testati si a fost gasit plumb in fluxul lor sanguin in cantitati incceptabile.

6.Lac Karachay, Rusia

Cantitatea de radiatii din deșeuri nucleare este atât de puternica că o persoană poate obține o doză letală într-o oră. Cancerul este o problemă uriașă în rândul lucrătorilor în instalația nucleară. Există multe cazuri de defecte de naștere și de leucemie din zona înconjurătoare. Există, de asemenea, o preocupare cu privire la răspândirea de radioactivitate în zone îndepărtate aer și apă râu.

  1. Spațiu

Omul a lăsat, de asemenea, un traseu foarte mare de poluare în spațiu; peste 4 milioane de lire sterline de moloz spațiu și diverse nave spațiale vacante pe orbita în prezent pe pământ. Acest lucru a ridicat probleme uriașe pentru accidente potențiale care pot deterioara satelitii, sa strice comunicatiile si sa afecteze astronautii.